Oldalak

2011. július 12., kedd

Tetőtől talpig pályamunkánk


Sok-sok kép következik... hamarosan hozom a koncepciót, leírást is. Addig is tudjátok hol találjátok meg a Tulips & Sarah eddig elkészült termékeit! Legyetek ti az elsők, akik vesztek magatoknak!





Fő vezérvonal:
 Napjainkban újra reneszánszát élik a hagyományos népi motívumok. Azt azonban észrevettem, hogy legtöbbször jelentéstartalmukat mellőzve használják őket. Pedig a népművészet veleje a jelentéstartalom. Minden motívumunknak egyedi jelentése van, ráadásul ezeket kombinálva újak hozhatók létre. Így kollekcióm alapja a jelentéshez való ragaszkodás.

Motívum:






A legtöbbször használt és általam is oly szeretett motívum a tulipán, mely a nőiesség, teljesség, termékenység, egység szimbóluma. Létezik fiatal lányoknak, kismamáknak, érett asszonyoknak való formában is, de szívvel kombinálva például a nő és a férfi kapcsolatát hivatott bemutatni.
Én a fiatal tinédzser lányokat jelképező egyszerű tulipánt választottam, mivel kollekcióm célcsoportja a fiatalság. Ha az ő tetszésüket elnyeri a népművészet, akkor valószínűleg egész életüket végig kísérheti annak szeretete. Színhasználatban a nyáriasság, vidámság, harmónia vezérelt.
Alapanyag:
A ruhák alapanyaga lenvászon, mely régi magyar alapanyag, nyárias, könnyed, szellős és természetes. A passzé anyaga is nagymértékben pamut. A festést minőségi textilfilccel végeztem, mely 40 fokon moshatóvá teszi.
Kollekció:


1.      Basanadrág: S-es méret, egyszerű, szellős, manapság nagyon divatos szabásforma. Ölén és jobb lábán fut végig a tulipánmotívum.

2.      Cső felsőrész: Egyszerű könnyű, fiatalos viselet, melyet nyaraláson is szívesen használnak a fiatalok. Elől megtekert, hátán tulipángomb díszíti és kapcsolja össze.




3.      Antikolt keretes neszesszer: Bármivel megtölthető, lehet sminkes, kincses, aprópénzes. Elejét díszítettem.
4.     



Nyári válltáska: béleletlen válltáska, mely kiváló strandra, nyaralásra, boltba, virágot szedni… Vállpántjai kívül futnak, zsebet képezve elején és hátulján. A tulipánmotívum az egyik pánton fut felfelé.
5.      Tulipán medál: Süthető gyurmából készült medál, mely egyszerűen díszíti a női mellkast. Kiegészítőként került a kollekcióba.





A korábban mutatott táskával is szuper:






A fotókat Urbán Valentin készítette.













1 megjegyzés:

  1. A topra direkt nem tettél motívumot? Vagy már soknak érezted, ha lett volna? :)

    VálaszTörlés